Forår

Om foråret plantes der nye træer, de næste træer der skal plantes i plantagen er Mutzu, og Filippa, som er et æble mange kunder har efterspurgt.
Der krydses finger for at man undgår sen nattefrost, da det beskadiger blomsterne.
Bistaderne tilses så bestøvningen bliver optimal. Man begynder at slå græs og behandle for evt. sygdomme i træerne, hvoraf skurv er den vigtigste. Dette arbejde foregår indtil Skt. Hans.

Sommer

Om sommeren kan det blive nødvendigt at udtynde i nogle sorter. Det fremmer den rette smag, farve og størrelse. Men ellers er der ikke meget arbejde I plantagen på denne årstid.

Sidst i August plukkes de første pærer, æbler og blommer.

Efterår

Høst-tid. Nu er der travlt. Alle pærer og æbler plukkes med hånden. Der plukkes af flere omgange på de samme træer. Første pluk har længst holdbarhed og stilles bagerst i det iltfattige kølerum. Dette gælder kun de holdbare sorter. Andre sorter med kortere holdbarhed sælges med det samme og ellers sættes på almindelig køl.
Der afholdes Æblefest i plantagen den første Søndag i efterårsferien.

Vinter

Træerne beskæres, dette er et stort stykke arbejde som tager to personer ca. 3 måneder at udføre, da det bliver tidligt mørkt. Der fældes juletræer og skæres pyntegrønt til butikken.

Udskriv E-mail